Co vznikne, když spojí nejsilnější medicinální houbu čaga s kakaem? Já vám to prozradím! Půjde o vaší novou závislost, kterou budete chtít každý chladný zimní den.
Kdo by si kdy pomyslel, že něco tak lahodného jako je horká čokoláda, může mít veškeré benefity léčivého nápoje? Spojením kakaa a houby chagy si bude chrochtat blahem váš jazyk i tělo. Mrkněte na snadný recept, jak si připravit vynikající horkou čokoládu s chagou.
Věděli jste, že kakao obsahuje velké množství antioxidantů a používalo se již v době mayské civilizace k rituálnímu pití? Pokud chcete i z kakaa získat veškeré léčivé benefity, je nutné použít přírodní nepražený kakaový prášek.
Medicinální houba čaga je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších látek prospěšným pro naše zdraví. Jde o nejsilnější antioxidant na naší planetě. V tradiční východní medicíně se používá již tisíce let.
Pomáhá regulovat náš imunitní systém, působí proti virům i zánětům všeho druhu. Tuto horkou čokoládu s čagou si tak dopřávejte jak to jen půjde, jako prevenci před nachlazením a chřipkou.
Chaga obsahuje detoxikační enzymy a látky, které napomáhají navodit pocit pohody a které zvyšují kvalitu spánku.
Horká čokoláda s medicinální houbou Čaga
Budeme potřebovat: čaj z houby čaga, ten si připravíme jednoduše vyvařením 1-2 lžiček prášku z čagy v 300ml vody (10 minut) a následným vylouhováním (5-10 min). Čaj pak přes sítko slijeme.
V dalším hrnci si zahřejeme asi 200 ml plnotučného mléka nebo 50 ml šlehačky. Po zahřátí přidáme 2 lžičky kvalitního kakaa, půl lžičky skořice, špetku soli.
Přilijeme čaj z chagy a mícháme, aby se vše dobře propojilo. Nyní lze vše osladíme kvalitním medem nebo třtinovým cukrem dle chuti.
Přelijeme do hrnku a ozdobíme skořicí, čokoládou nebo kakaem.
Pro více tipů a receptů sleduj můj youtube kanál Šumavská houbička.